Povestea continua cu o noua locuinta construita in spiritul conceptului e4

Cand deschidem un drum nou cu o idee inovatoare, intrebarea care apare pe parcurs este: "Oare va fi bine?".
Cand investim intr-o casa pornind de la intentia de a folosi tehnologii si materiale noi, pentru a reduce consumul si pentru a creste calitatea vietii noastre si a celor dragi, avem multe intrebari. Dar cand vedem ca realitatea confirma asteptarile, nu doar ca avem satisfactia unor decizii bune, valoroase, dar ii inspiram si pe altii sa mearga pe drumul nostru.
 
Este ceea ce s-a intamplat cu conceptul Casa e4 de la Wienerberger. Initial o schita si o provocare pentru Romania, acum acesta este un model de casa pe care si alte familii doresc sa o construiasca si sa o transforme in caminul lor.
 
Astfel, dupa finalizarea cu succes a primei Case e4 din Romania, povestea merge mai departe. O noua locuinta e4 este construita in Buftea. Familia Cristolovean a fost inspirata de succesul primei Case e4 in care locuieste acum familia Fortescu, asa ca a urmat modelul acesteia si a inceput constructia.  
 
Familia Fortescu si-a petrecut aproape un an in noua casa si a vazut cum se comporta aceasta in fiecare anotimp, atat in sezonul rece, cat si in cel cald. Monitorizarile realizate confirma si chiar depasesc asteptarile initiale. Datele masurate au indicat conditii bune de confort in toate incaperile.
 
Proiectul Casa e4 este un studiu de caz excelent pentru toate familiile care isi doresc o locuinta moderna, eficienta din punct de vedere energetic (aspect confirmat de masuratorile realizate), in care pot controla oricand consumul si pot realiza o strategie de locuire.
 
In ce stadiu se afla a doua locuinta e4 din Romania si ce materiale s-au folosit?
 
Lucrarile pentru noua Casa e4 au fost demarate in toamna trecuta si s-a finalizat zidaria si acoperisul. In aceasta vara, echipa de constructori lucreaza intens pe santier si continua cu montarea instalatiilor, tamplariei si a termosistemului.
 
Materialele de constructie folosite pana in acest moment sunt urmatoarele:
  • blocuri ceramice Porotherm 30 STh la exterior
  • mortar Porotherm M50
  • tigla ceramica Tondach
Urmariti website-ul nostru deoarece revenim in curand cu detalii despre toate etapele de constructie!

Articole similare