Orasele se dezvolta intr-un ritm alert in intreaga lume.

Arhitectura si proiectarea urbana, precum si infrastructura se confrunta cu provocari majore. Unul dintre aceste orase este Viena, deoarece este unul dintre orasele europene cu o crestere accelerata a constructiilor.
 
Wienerberger, fondat in Viena are o lunga traditie in acest oras. Compania a luat parte in constructia celebrului Ringstrasse din Viena. Nu numai MAK (Muzeul austriac de Arta Aplicată / Artă Contemporana) si Bursa din Viena au fost construite cu produse Wienerberger, dar de asemenea si Heinrichshof (numit dupa Heinrich Drasche, fondatorul Wienerberger), vizavi de Opera House, care a fost distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial. 
 
Acesta este motivul pentru care Wienerberger a sarbatorit, 150 de ani de la Ringstrasse ca parte a istoriei sale. In seria de evenimente "Wiener Ringstrasse Simpozion 2015", provocarile actuale in proiectarea urbana, arhitectura urbana si infrastructura au fost dezbatute cu o serie de specialisti.
 
Despre infrastructura si arhitectura orasului viitorului: practicile viitoare in design-ul urban
 
Numerosi experti au dezbatut pe 26 noiembrie 2015,  viziunile lor actuale despre orasele  viitorului in cadrul evenimentului "City of the Future: Arhitectura as urban designer". Pentru a încheia seria de simpozioane, Pedro Gadanho, curator arhitectura contemporana la Muzeul de Arta Moderna din New York, a tinut un discurs interesant despre "Practici viitoare de  design urban". In discursul sau, el a explicat ce pot invata orasele europene din metropolele internationale si modul in care rolul arhitecturii ca designer al orasului viitorului a schimbat deja lumea.
 
In discutia de incheiere, expertii din cadrul Wienerberger au facut schimb de impresii cu Pedro Gadanho. Acestea au vizat provocarile actuale ale proiectarii urbane, cum ar fi problemele legate de consumul de energie si clima, cererea tot mai mare pentru locuinte  si mentinerea calitatii vietii.
 
Vezi toate video-urile din cadrul conferintei aici.

Articole similare