Inspiratia‬ vine de la o lucrare nominalizata la ‪‎BrickAward‬ 2016, podul ”De Oversteek” din Olanda.

Aceasta constructie imbina know-how-ul structural contemporan cu o tehnica speciala, un design de exceptie, dar in acelasi timp are o frumusete naturala si fluida.
 
Podul "De Oversteek" face parte dintr-un program de extindere a orasului de langa raul Waal. Acest pod urban ar trebui sa constituie o parte integranta a raului pe care il traverseaza.  Acesta nu va servi doar ca o artera de trafic, dar, de asemenea, va fuziona cu orasul. In plus noile spatii deschise care au fost create sub acest pod, ar putea fi folosite pentru concerte, expozitii si alte scopuri. In acest fel, podul devine parte a spatiului public.
 
Design-ul final al podului s-a creat dintr-un mix de caramida pentru fatada aparenta rosie si pavaje, folosind o combinatie de concepte contemporane si tehnici inovatoare de constructie. Principalul obiectiv al procesului de proiectare a fost de a testa si implementa eficienta structurala. Arcul de otel de 285 de metri este caracteristica principala in design-ul acestei constructii. 
 
Mai multe detalii aici.

Articole similare