La inceputul acestui an au fost asteptate proiecte arhitecturale deosebite pentru inscrierea in competitia internationala Brick Award, editia 2018.

In  perioada 02 ianuarie – 20 aprilie 2017 au fost inscrise proiecte deosebite pentru care s-au utilizat materiale de constructii ceramice, intr-un mod remarcabil din punct de vedere al designului si/sau tehnologiei. Din cadrul juriului de anul acesta fac parte:
 
 • Vladimir Arsene, Wesfourth Architecture (Romania) 
 • Marc Mimram, Marc Mimram Architecture (France)
 • Jonathan Sergison, Sergison & Bates (UK)
 • Anne Kaestle, Duplex Architekten (Switzerland, winner Brick Award 2016)
 • Stephan Ferenczy, BEHF (Austria)
Juriul international va selecta cele 5 proiecte castigatoare ale competitiei Brick Award 2018 dintre 50 de proiecte nominalizate in catalogul Brick Award 18.
 
Modalitatea de inscriere in concurs
 
Arhitecti, critici de arhitectura si jurnalisti pot inscrie proiectele prin intermediul aplicatiei online: https://brickaward.submit.to/register/  
 
Un criteriu important pentru inscrierea proiectului il reprezinta utilizarea preponderenta a materialelor ceramice de constructii intr-un proiect actual, finalizat incepand cu anul 2014.
 
Pentru mai multe informații despre procesul si categoriile de inscriere, dar si calendarul concursului Wienerberger Brick Award 2018, puteti accesa www.clay-wienerberger.com/brick-award
 

Categorii pentru inscrierea proiectelor de arhitectura

Categoriile pentru inscrierea proiectelor la editia Wienerberger Brick Award 2018 sunt urmatoarele:
 
 • Rezidential: locuinte individuale, case duplex cu o arhitectura de calitate inalta, care ofera spatii de locuit confortabile, sanatoase si sustenabile.
 • Rezidential urban: blocuri de locuinte. Solutii rezidentiale inovatoare in mediul urban, care iau in considerare trendurile si schimbarile urbanistice considerand spatiul limitat disponibil, schimbarile sociale si noile concepte de locuire.
 • Constructii publice: cladiri confortabile, functionale si cu o estetica deosebita, care pot fi:
         - spatii de birouri: cladiri comerciale, birouri si cladiri industriale;              
         - spatii publice: in scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura.
 • Solutii speciale: concepte inovative si modalitati noi de utilizare a caramizii, utilizarea noilor tehnologii de construire, modalitati inedite de utilizare a caramizii.
 
Pot aparea mici ajustari privind categoriile finale, in functie de proiectele inscrise in competitie.

Auditorium AZ Groeninge, Belgia

Specificatii pentru inscrierea proiectelor in competitie

Proiectele pot fi inscrise in concursul Brick Award 2018 considerand urmatoarele:
 
 • O parte semnificativa a proiectului sa cuprinda materiale ceramice de constructii
 • (blocuri ceramice, acoperis din tigle ceramice, caramizi aparente, panouri ceramice, pavaje)
 • Proiectul sa poata fi încadrat in una din categoriile concursului.
 • Pot fi inscrise proiecte finalizate in 2014 sau mai tarziu.
 • Proiectul poate cuprinde constructii noi, renovari sau conversii ale cladirilor.
 • Proiectul poate include caramizi noi sau reutilizate.
 • O atentie suplimentara se acorda modului in care proiectul combina functionalitatea, sustenabilitatea si eficienta energetica.
 • Utilizarea produselor Wienerberger nu este obligatorie pentru proiectele inscrise in competitie.
 
Pentru inscrierea proiectelor sunt necesare poze reprezentative si informatii specifice despre proiect si arhitectul lucrarii.
 
Pot fi adaugate informatii suplimentare cu referire la proiect, cum ar fi articole de presa sau alte nominalizari.

Sala Ayutthaya, Thailanda

Wienerberger sustine arhitectura realizata cu produse ceramice

Caramida este una dintre cele mai vechi si cele mai durabile materiale de constructii folosite din antichitate.
 
Blocurile ceramice sunt folosite la scara larga in arhitectura contemporana, cu multiple utilizari atat din perspectiva designului modern si creativ, cst si ca material de constructie performant energetic.
 
Wienerberger, cu o experienta de aproape 200 de ani in inovatie, sustine si promoveaza cladirile realizate cu blocuri ceramice in timpurile moderne prin concursul international Brick Award, initiat in anul 2004.
 
Mai mult de 1.500 de proiecte din intreaga lume au fost inscrise la Brick Award Wienerberger pe parcursul ultimilor 10 ani.  Juriul este format din arhitecti de renume si critici de arhitectura care trebuie sa facă fata provocarii de a alege cele mai reprezentative concepte din multitudinea de proiecte impresionante.
 
Acest eveniment este o excelenta ocazie pentru a promova si arhitectura romaneasca de referinta intr-un cadru international. Premiul oferit in cadrul competitiei,  recunoscut la nivel global, atesta si sustine arhitectura remarcabila din caramida. Concursul pune caramida ca un material de constructie in centrul atentiei, care a fost incercat si testat de mii de ani, demonstrand in acelasi timp cat de incitanta poate fi utilizarea acesteia in arhitectura moderna..
 
Competitia Brick Award se organizeaza la fiecare doi ani, iar urmatoarea gala de premiere va avea loc in primavara lui 2018.
 

Espriss Cafe, Iran

Articole similare