La inceputul acestui an au fost asteptate proiecte arhitecturale deosebite pentru inscrierea in competitia internationala Brick Award, editia 2018.

 
Blocurile ceramice ne intorc la textura Pamantului, adica la radacinele noastre, si de asemenea tin pasul cu inovatia in materie de tehnologie.
Datorita capacitatii blocurilor ceramice de a tine pasul cu trecerea timpului, ele ofera posibilitatea de a construi cladiri impresionante aducand un plus de traditie.
 
 
A da un premiu blocurilor ceramice conteaza extrem de mult deoarece exista multe zone in Europa in care gasim o traditie in a construi cu blocuri ceramice. Aceasta traditie se extinde acum si catre alte zone ale lumii. Putem concluziona ca a construi cu blocuri ceramice se intalneste in toata lumea si Wienerberger incearca sa se uite global la proiectele inscrise in competitia Brick Award.
 
In perioada 02 ianuarie – 20 aprilie 2017 s-au realizat inscrierile proiectelor deosebite pentru care s-au utilizat materiale de constructii ceramice, intr-un mod remarcabil din punct de vedere al designului si/sau tehnologiei.
 
Din cadrul juriului de anul acesta fac parte:
 
  • Vladimir Arsene, Wesfourth Architecture (Romania) 
  • Marc Mimram, Marc Mimram Architecture (France)
  • Jonathan Sergison, Sergison & Bates (UK)
  • Anne Kaestle, Duplex Architekten (Switzerland, winner Brick Award 2016)
  • Stephan Ferenczy, BEHF (Austria)
Juriul international va selecta cele 5 proiecte castigatoare ale competitiei Brick Award 2018 dintre 50 de proiecte nominalizate in catalogul Brick Award 18.
 
Modalitatea de inscriere in concurs
 
Arhitecti, critici de arhitectura si jurnalisti pot inscrie proiectele prin intermediul aplicatiei online: https://brickaward.submit.to/register/  
 
Un criteriu important pentru inscrierea proiectului il reprezinta utilizarea preponderenta a materialelor ceramice de constructii intr-un proiect actual, finalizat incepand cu anul 2014.
 
Pentru mai multe informații despre procesul si categoriile de inscriere, dar si calendarul concursului Wienerberger Brick Award 2018, puteti accesa www.clay-wienerberger.com/brick-award
 

Categorii pentru inscrierea proiectelor de arhitectura

Categoriile pentru inscrierea proiectelor la editia Wienerberger Brick Award 2018 au fost urmatoarele:
 
  • Rezidential: locuinte individuale, case duplex cu o arhitectura de calitate inalta, care ofera spatii de locuit confortabile, sanatoase si sustenabile.
  • Rezidential urban: blocuri de locuinte. Solutii rezidentiale inovatoare in mediul urban, care iau in considerare trendurile si schimbarile urbanistice considerand spatiul limitat disponibil, schimbarile sociale si noile concepte de locuire.
  • Constructii publice: cladiri confortabile, functionale si cu o estetica deosebita, care pot fi:
         - spatii de birouri: cladiri comerciale, birouri si cladiri industriale;              
         - spatii publice: in scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura.
  • Solutii speciale: concepte inovative si modalitati noi de utilizare a caramizii, utilizarea noilor tehnologii de construire, modalitati inedite de utilizare a caramizii.
 

 

Articole similare