Caramida este una dintre cele mai vechi si cele mai durabile materiale de constructii folosite din antichitate.

Blocurile ceramice sunt folosite la scara larga in arhitectura contemporana, cu multiple utilizari atat din perspectiva designului modern si creativ, cat si ca material de constructie performant energetic.
 
Wienerberger sustine si promoveaza cladirile realizate cu blocuri ceramice in timpurile moderne prin concursul international Brick Award initiat in anul 2004.
Competitia Brick Award se organizeaza la fiecare doi ani, cea mai recenta gala de premiere a avut loc in primavara anului 2018.
 
Mai mult de 1.500 de proiecte din întreaga lume au fost inscrise la Brick Award Wienerberger pe parcursul ultimilor 10 ani.  Juriul este format in fiecare an din arhitecti de renume si critici de arhitectura care trebuie sa faca fata provocarii de a alege cele mai reprezentative concepte din multitudinea de proiecte impresionante.
 
Acest eveniment este o excelenta ocazie pentru a promova arhitectura romaneasca de referinta intr-un cadru international. Premiul oferit in cadrul competitiei,  recunoscut la nivel global, atesta si sustine arhitectura remarcabila din caramida. Concursul pune caramida ca un material de constructie in centrul atentiei, care a fost incercat si testat de mii de ani, demonstrand in acelasi timp cat de incitanta poate fi utilizarea acesteia in arhitectura moderna.

Proiecte arhitecturale Brick Award2
Proiecte arhitecturale Brick Award3
Proiecte arhitecturale Brick Award5
Proiecte arhitecturale Brick Award7
Proiecte arhitecturale Brick Award8

Articole similare