Un numar tot mai mare de romani cauta solutii pentru case construite din materiale naturale.

Prof. Dr. Ing. Ioan Moga, Presedinte al Organizatiei Profesionale a Specialistilor in Energetica Cladirilor din Romania, Facultatea de Constructii si Instalatii din cadrul UTCN, vorbeste despre normele de sustenabilitate impuse constuctiilor rezidentiale la nivel european cat si despre materialele si tehnologiile prin care aceste norme pot fi indeplinite.
 
“Avantajele unei cladiri construite cu zidarie Porotherm sunt destul de numeroase, dintre care as aminti cateva: in primul rand geometria blocurilor ceramice tip Porotherm care respecta abaterile dimensionale minimale intrand intr-o clasa superioara de calitate in acest sens, asigura din punct de vedere termotehnic o inertie termica substantiala, care asigura stabilitatea temperaturii de confort interior. Pe urma nu mai putin importanta este capacitatea de difuzie la vapori de apa datorita prezentei golurilor. Sunt usor de manevrat, rapid de pus in opera aceste tipuri de zidarii si deja lumea as putea spune ca s-a specializat in aceste tipuri de cladiri si prefera foarte multi executanti sa realizeze cladirile acestea utilizand aceste tipuri de caramizi in solutiile constructive pe care le pun in opera”, afirma dl. Moga
 
In plus, daca sunteti interesati sa aflati care este rolul catalogului de punti termice, detalii despre constructiile cu zidaria Porotherm si case eficiente energetic va invitam sa vizualizati video-ul de mai jos.
 

Articole similare