Despre noi

Inovatie de 200 de ani

Inovatia se manifesta sub cele mai inedite forme, inclusiv in productia de caramida si poate aduce valoare adaugata. Intreaga echipa Wienerberger Romania este determinata sa dezvolte concepte durabile si inovatoare - prin gamele de produse Porotherm.
 
Povestea de succes a grupului nostru, a inceput in Austria in urma cu 200 de ani. Astazi, principiile care ghideaza activitatea companiei inseamna mult mai mult decat productia de caramida. Wienerberger este o companie cotata la bursa internationala si detine in prezent 197 de fabrici in 30 de tari.
 
Wienerberger este cel mai mare producator de blocuri ceramice din lume si cel mai mare producator din Europa de caramizi pentru fatada si tigle ceramice.
 
  • Nr. 1 in lume in productia de blocuri ceramice
  • Nr. 1 in Europa in productia de caramizi pentru fatada
  • Nr. 1 in Europa in productia de tigle ceramice
Pe piata din Romania suntem prezenti din 1998 si avem 4 fabrici de productie blocuri ceramice: Gura Ocnitei, Sibiu, Tritenii de Jos si Buzau.

Echipa Wienerberger

Calitatea produselor noastre incepe de la oamenii cu care colaboram si se termina cu lucrurile pe care le facem impreuna. In Wienerberger Romania excelenta exista sub diverse forme, fiecare membru al echipei reprezentand o parte importanta, care in final intregeste cadrul de evolutie spre performanta.
 
Haideti sa ne cunoastem!

Management

Iulian Mangalagiu

Managing Director


Albert Sutru

Operations Director


Productie caramida

Fabrica Wienerberger din Gura Ocnitei este cea mai mare unitate de productie de caramida din tara noastra, ocupand un loc important in Europa Centrala si de Est. De la inaugurare, pana in prezent, aceasta a produs peste 2 milioane de m3 de caramizi Porotherm, aproximativ cat lungimea Ecuatorului, daca am insira caramizile. 
 
Fabrica Wienerberger din Sibiu produce o gama larga de produse Porotherm distribuite ulterior in intreaga tara. Colegii nostri de la fabrica din Sibiu dau dovada de pasiune care se manifesta in cele mai diverse forme, atunci cand lucram cu argila si caramida.
 
Fabrica Wienerberger din Tritenii de Jos, judetul Cluj este o investitie greenfield. In cadrul acesteia producem blocurile ceramice din gama Porotherm TermoExpert cu performante termice exceptionale si caracteristici speciale care ofera un plus de siguranta zidariei in caz de seism.
 
Fabrica Wienerberger de la Buzau, ultima achizitionata a condus la imbunatatirea acoperirii geografice pentru activitatea noastra in piata de zidarie. In cadrul acesteia s-au facut ample modificari ale facilitatilor de productie, pentru a le aduce la standardele internationale ale grupului Wienerberger, oferind astfel produse Porotherm de calitate ridicata pe piata din Romania.

Toate fabricile Wienerberger din Romania au implementat cu succes un program amplu de imbunatatire a performantei energetice. 
 
De la lansarea Wienerberger in Romania au iesit pe poarta fabricilor noastre caramizi pentru aproximativ 160.000 de case. 
 
Fiecare dintre noi isi doreste o casa in care sa se simta confortabil si in siguranta. Gamele de produse ceramice Porotherm sunt adaptate specificului fiecarei tari. De aceea, in proiectarea produselor noastre am tinut cont de temperaturi, umiditate si activitati seismice din Romania, tocmai pentru a oferi casei tale siguranta si durabilitate.