Dupa numai o luna de la achizitia fabricii de caramida de la Buzau, Wienerberger Romania a reluat activitatea de productie in aceasta unitate.

Simultan cu reinceperea productiei de caramizi in aceasta fabrica, Wienerberger Romania a demarat implementarea planului de retehnologizare a facilitatilor de productie din Berca, Buzau, care va dura cateva luni.
 
„Fabrica a fost in conservare o perioada lunga de timp inainte de cumparare. Este remarcabil ca prin efortul comun al  specialistilor Wienerberger si al echipei de angajati din aceasta fabrica a fost posibila reinceperea productiei intr-un timp atat de scurt. Incepand cu aceasta luna caramizile Porotherm produse in fabrica Wienerberger din Berca, Buzau vor fi disponibile prin reteaua autorizata de distribuitori pentru a raspunde, in principal,  cererii din zona de sud-est a tarii.” a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger Romania.
 
Cererea de materiale de zidarie se mentine la un nivel ridicat. In primul semestru din 2016 piata rezidentiala din Romania a avut un trend pozitiv, fapt confirmat si de numarul autorizatiilor de constructie locuinte noi care, per ansamblu,  este in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 
O pondere de peste 50% din locuintele noi construite in Romania este detinuta de segmentul de case individuale, care conform datelor Institutului National de Statistica, a crescut constant in ultimii 5 ani cu aproximativ 36.000 unitati/an. Segmentul de apartamente noi a inceput sa creasca accelerat in ultimii 2 ani, in special in marile orase din Romania.  Tendinta de crestere a locuintelor noi pentru ambele segmente rezidentiale, apartamente si case, atesta ca nevoia de locuinte moderne si confortabile se mentine la un nivel ridicat in Romania.
 
Cat despre preferintele clientilor in privinta materialelor utilizate pentru constructia locuintelor, se remarca o crestere a interesului pentru produsele cu performante termice ridicate oferite impreuna cu servicii de consultanta tehnica de specialitate.
 
 „Beneficiarii finali  sunt mai  bine informati si au  așteptari mai ridicate, care se reflecta in tipul de produse alese pentru casa lor.  In plus, reactiile pozitive primite pentru Porotherm 36,5 TermoPlus, caramida cu vata minerala bazaltica, recent lansata si unica pe piata din Romania, ne confirma contextul favorabil in care ne aflam si ne incurajează planurile de viitor. ” sustine Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing,  Wienerberger Romania.

Articole similare